Luke Littler keert terug met overwinning; ruime zeges voor Stephen Bunting en Luke Humphries op Poland Darts Masters

Luke Littler, Stephen Bunting en Luke Humphries hebben vrijdagavond de line-up voor de kwartfinales van de Poland Darts Masters compleet gemaakt. Het drietal kwam in de eerste ronde niet echt in de problemen.

Alleen Littler had het heel even moeilijk, maar 'The Nuke' kon het zich veroorloven. De 17-jarige Engelsman was na een familievakantie in Orlando afgereisd naar Polen om daar weer zijn opwachting te maken, nadat hij de Nordic Darts Masters afgelopen week liet schieten.

De tienersensatie leek het darten allerminst te zijn verleerd en kwam met onder meer een 12-darter en een 13-darter op een 5-1 voorsprong. In de zevende leg miste Littler een matchdart op de bullseye, waardoor Gawlas met een 13-darter op 5-2 kon komen. Met nog een 13-darter en een 15-darter verkleinde de Tsjech daarna de achterstand tot 5-4. Daarna vond Littler het welletjes en maakte hij de wedstrijd alsnog af.

Bunting mocht aantreden tegen Krzysztof Ratajski, de beste darter van Polen. Maar het werd voor 'The Polish Eagle' zeker geen avond om met plezier aan terug te denken. Ratajski wist slechts één van zijn twaalf kansen op de dubbels te verzilveren.

Vijf van die missers waren al in de eerste leg, waarna Bunting met een 16-darter op voorsprong kwam. 'The Bullet' snelde vervolgens naar een 5-0 voorsprong, alvorens Ratajski met een 118 finish de eer wist te redden. Bunting besliste daarna de partij met een 14-darter.

Luke Humphries schaarde zich ook zonder problemen bij de laatste acht op de Poland Darts Masters. 'Cool Hand Luke' stond maar één leg af tegen de Hongaarse qualifier Gyorgy Jehirszki en zegevierde met 6-1.

Het World Series-toernooi in Polen is het vijfde toernooi van het seizoen op het World Series-circuit. In januari schreef Luke Littler de Bahrain Darts Masters op zijn naam, terwijl Michael van Gerwen de eindzege pakte op de Dutch Darts Masters in Den Bosch.

Rob Cross veroverde de titel begin juni op de US Darts Masters in New York, en Gerwyn Price toonde zich de beste op de Nordic Darts Masters in Kopenhagen. Later dit jaar worden er ook nog World Series-toernooien gespeeld in Australië en Nieuw Zeeland, alvorens de World Series Finals van 13 tot en met 15 september plaatsvinden in Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties