Boulton onthult oorsprong van opmerkelijke bijnaam: 'Dit viel samen met de start van X-Factor op televisie'

Andy Boulton is afgereisd naar het Duitse Riesa voor de International Darts Open, de start van het nieuwe seizoen van de European Tour.

Oorspronkelijk had Boulton zich vorig jaar geplaatst voor het derde Euro Tour-toernooi van 2021. Dat toernooi ging uiteindelijk niet door, waardoor alle geplaatste spelers mochten deelnemen aan het eerste Euro Tour-toernooi van het nieuwe seizoen.

''Ik kijk er enorm naar uit om weer te spelen op de Euro Tour. Het is een tijd geleden en hopelijk was het het wachten waard. De Duitse fans zorgen altijd voor een geweldige sfeer bij de toernooien en dat hebben we gemist in de afgelopen jaren'', vertelt Boulton in een interview met Dartsnews.com.

De 49-jarige Boulton is het seizoen degelijk begonnen door tijdens de eerste vier Players Championship-toernooien telkens minimaal de tweede ronde te bereiken. ''Daar ben ik erg tevreden mee, al had ik graag wat meer zeges geboekt. Als ik kan blijven spelen zoals ik het seizoen ben begonnen, dan liggen er hopelijk een paar goede resultaten om de hoek."

Bijnaam

Al jarenlang draagt Boulton de bijnaam X-Factor met zich mee. Maar waar komt deze bijnaam vandaan?

"Toen ik in het darten begon, was ik eigenlijk meer geïnteresseerd om scheidsrechter of ceremoniemeester te worden en ik deed dit bij County wedstrijden voor Staffordshire en Cheshire (regionale districten in Engeland, red.), later ging ik naar demonstratietoernooien. Toen ik geselecteerd werd om voor Cheshire te spelen, was ik nog steeds ceremoniemeester en tussen de wedstrijden door en na de wedstrijden zorgde ik er soms voor dat iedereen een singalong hield. Dit viel samen met de start van X-Factor op televisie en zo ontstond de bijnaam."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties