Buitenaardse Wright houdt Van Gerwen uit finale World Matchplay

Een superieure Peter Wright heeft zich ten koste van Michael van Gerwen geplaatst voor de finale op de World Matchplay. De Schot krijgt zondagavond tegen titelverdediger Dimitri van den Bergh de kans om zijn eerste titel in Blackpool te winnen.

Wright trad tegen Van Gerwen aan in het paarse tenue waarmee hij in de WK-finale van 2020 van Van Gerwen wist te winnen. Toeval of niet, Snakebite wist ook nu zijn topvorm te laten zien. Over 27 legs kwam hij tot een gemiddelde van liefst 110.37 punten per beurt. Het leverde hem een oppermachtige 17-10 overwinning op.

Wright nam al vroeg een voorsprong tegen de Nederlander. De kleurrijke Schot gooide achtereenvolgens een 11-darter en een 12-darter om met een 4-1 voorsprong de pauze in te gaan.

In de tweede sessie was Van Gerwen de betere speler, maar de 32-jarige Brabander liet een grote kans liggen om in de tiende leg gelijk te maken. Van Gerwen miste een volle beurt op dubbel 16 en zag Wright daarna via dubbel 3 op 6-4 komen.

Wright kende vervolgens een grandioze reeks in de derde sessie. In respectievelijk 13, 10, 11 en 11 pijlen pakte hij vier legs op rij. Snakebite kreeg daarna vijf kansen om de sessie perfect af te sluiten, maar hij verprutste vijf kansen op dubbel 16. Van Gerwen was ondertussen aangesloten en raakte de dubbel 8, waardoor de achterstand niet 11-4 maar 10-5 was.

Van Gerwen vocht zich na de onderbreking verder terug in de partij. Met een 127 finish en een 11-darter werd het 10-7 en vervolgens zelfs 10-8. Beide spelers hielden vervolgens hun eigen leg. Van Gerwen mocht hopen op een break aan het begin van de vijfde sessie, maar Wright redde zichzelf met een weergaloze 149 finish voor 12-9.

De Nederlander maakte 12-10 via dubbel 10, maar moest daarna passen na een nieuwe versnelling van Wright. De nummer twee van de plaatsingslijst gooide twee 15-darters en een 121 finish om uit te lopen naar 15-10. Vervolgens rondde Wright keurig af met een 14-darter en een 76 finish voor de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties