Van den Bergh vanuit achterstand naar tweede opeenvolgende finale op World Matchplay

Dimitri van den Bergh gaat op voor titelprolongatie op de World Matchplay. De Belgische titelverdediger versloeg Krzysztof Ratajski met 17-9 om zijn tweede opeenvolgende finale te halen op dit toernooi.

The Dreammaker kwam een zwakke start te boven en profiteerde optimaal toen Ratajski het naliet op zijn vroeg opgebouwde voorsprong te behouden of zelfs uit te breiden.

Ratajski kwam namelijk bijzonder sterk uit de startblokken en had een 4-1 en 6-2 voorsprong te pakken. The Polish Eagle verzuimde twee kansen op 7-2 te benutten en zag Van den Bergh met een 72 finish en een 13-darter terugkeren tot 6-4.

In de derde sessie ging Ratajski vrolijk door met missen. In de eerste drie legs van deze sessie verkwanselde hij zes pijlen op de dubbel en telkens profiteerde zijn Belgische tegenstander. Van den Bergh boog zijn achterstand om in een 7-6 voorsprong en maakte er zelfs 9-6 van met een 12-darter en een 50 finish.

Ratajski richtte zich nog even op door de achterstand terug te brengen tot 10-9, maar Van den Bergh behield de leiding met een 12-darter vlak voor het ingaan van de vierde onderbreking. Na de pauze slaagde Ratajski er niet meer in om een leg te pakken, al kreeg hij er nog wel acht kansen voor. Met zes gewonnen legs op rij boekte Van den Bergh als eerste speler zijn plek in de finale, waarin een ontmoeting met Michael van Gerwen of Peter Wright wacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties