Speelschema zaterdagavond op World Matchplay met onder meer Van Gerwen tegen Wright

Nog vier spelers strijden om de eindzege op de World Matchplay. Aan de bovenkant van het schema strijden titelverdediger Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski om een plek in de finale. De tweede clash gaat tussen Peter Wright en Michael van Gerwen.

Naast Van den Bergh won ook Van Gerwen de World Matchplay al eens. De 32-jarige Brabander was in 2015 en 2016 de beste in Blackpool. Wright verloor in 2017 de finale van Phil Taylor, terwijl Krzysztof Ratajski überhaupt voor het eerst in een halve finale van een PDC-major staat.

Van den Bergh rekende in de kwartfinales af met regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld Gerwyn Price. The Iceman haalde alle trucjes uit de kast, maar de Belg bleef onverstoorbaar doorgooien en liet Price met 16-9 kansloos. Daarvoor had Van den Bergh al gewonnen van Devon Petersen (10-5) en Dave Chisnall (11-8). Ratajski haalde de laatste vier na zeges op Brendan Dolan (10-4), Luke Humphries (11-5) en Callan Rydz (16-8).

De kraker van de avond gaat echter tussen Wright en Van Gerwen, respectievelijk de nummers twee en drie van de wereld. Mocht Van Gerwen weten te winnen van zijn Schotse rivaal en vervolgens ook de finale, dan neemt hij de tweede plek op de wereldranglijst weer over van Wright.

Op basis van de vorm dit toernooi is Wright echter de favoriet om zich te plaatsen voor de eindstrijd. De oud-wereldkampioen boekte overtuigende zeges op Danny Noppert (10-2), Joe Cullen (11-5) en Michael Smith (16-7). Daarentegen wist Van Gerwen nog geen moment echt te overtuigen met overwinningen tegen Damon Heta (10-7), Ian White (11-8) en Nathan Aspinall (16-9).

De head-to-head is echter ruim in het voordeel van de Nederlander. De twee kemphanen troffen elkaar al 87 keer in een officiële wedstrijd. Van Gerwen won er liefst 64, wat neerkomt op een finishpercentage van bijna 75 procent.

Speelschema World Matchplay 2021

Zaterdag 24 juli (vanaf 20:00 uur)

Halve finale (best of 33 legs)

20:15 Dimitri van den Bergh v Krzysztof Ratajski

21:45 Peter Wright v Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties