Bunting met zwaardere pijlen direct naar finale: "Dit is het ontbrekende puzzelstukje''

Stephen Bunting wist afgelopen weekend verrassend de finale te halen op de German Darts Open. 'The Bullet' moest de eindzege uiteindelijk wel aan Krzysztof Ratajski laten.

Op weg naar de finale wist Bunting te winnen van Joe Cullen (6-5), Martin Schindler (6-1), Andrew Gilding (6-5) en Wesley Plaisier (7-6). Het resultaat in het Duitse Jena was een enorme opsteker voor Bunting, die voor het eerst een podiumtoernooi speelde met zijn nieuwe pijlen.

Jarenlang speelde Bunting met dartpijlen van slechts 12 gram. Onlangs heeft de Engelsman echter besloten om het te gaan proberen met dartpijlen van 18 gram, de helft zwaarder dus in vergelijking met zijn oude dartpijlen.

''Natuurlijk ben ik blij dat ik tot de finale ben gekomen, zeker omdat ik voor het eerst mijn 18 gram dartpijlen gebruikte op het podium. In trainingen gaan het geweldig'', zegt Bunting op zijn eigen socials.

Toch was er kleine teleurstelling over het mislopen van de eerste plaats. ''Uiteraard ben ik blij met een finale, maar ik ben teleurgesteld over mijn start in de finale. Als ik beter was gestart, had ik er meer een wedstrijd van kunnen maken. Maar als je mij voorafgaand aan het toernooi een finaleplaats had aangeboden, had ik daar direct voor getekend.''

Bunting is zeer positief gestemd over de komende maanden. ''Ik ben ervan overtuigd dat ik met deze pijlen het ontbrekende puzzelstukje heb gevonden. Hopelijk kan ik snel een beker omhoog tillen op het grote podium.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties