Ratajski pakt titel op German Darts Open en wint voor tweede keer Euro Tour-titel

De German Darts Open is verrassend gewonnen door Krzysztof Ratajski. 'The Polish Eagle' was in de finale te sterk voor Stephen Bunting en veroverde zo voor de tweede keer in zijn carrière een Euro Tour-titel.

De Pool was het toernooi zaterdagavond begonnen met een 6-3 overwinning op Ricky Evans. Vervolgens wist hij door te stoten tot de finale met zeges op Dave Chisnall (6-2), Danny Noppert (6-3) en Josh Rock (7-4).

Aan de andere van het toernooischema was het Bunting die de finale wist te bereiken. 'The Bullet' schakelde achtereenvolgens Joe Cullen (6-5), Martin Schindler (6-1), Andrew Gilding (6-5) en Wesley Plaisier (7-6) uit.

De finale werd uiteindelijk een eenzijdige wedstrijd. Dat lag vooral aan de dubbels bij Bunting, die slechts drie van de zestien pijlen op dubbels in het juiste vakje wist te gooien. Ratajski ging dat met 8/19 een stuk beter af.

De eerste vier legs gingen allemaal naar Ratajski, maar in al die vier legs kreeg Bunting één of meerdere kansen om op het scorebord te komen. Dat lukte pas in leg vijf. Ratajski liep daarna uit naar 6-2 via onder meer een 12-darter. Bunting pakte de negende leg nog, maar daarna gooide Ratajski de wedstrijd in het slot met een 105 finish en een 18-darter voor de titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties