Burnett zorgt voor stuntwerk op UK Open: "Winnen verleer je niet, het is een verslaving"

Richie Burnett staat voor het eerst in zijn lange carrière in de kwartfinales van de UK Open. 'The Prince of Wales' neemt het daarin op tegen Dimitri Van den Bergh.

Burnett won bij de laatste zestien met 10-8 tegen Peter Wright. "Ik ben een taaie ouwe. Ik hou van dit spel," opent de 56-jarige Welshman, die 28 jaar geleden Wright versloeg op weg naar zijn BDO-wereldtitel van 1995.

"Ik stond 7-3 voor en begon erover na te denken, maar dat is normaal. Peter staat aan de top, hij is een Premier League-speler, dus het is een grote overwinning voor mij", vervolgt Burnett. "Ik wist echter dat ik dit nog kon. Winnen verleer je niet, het is een verslaving."

Genieten

Burnett legt zichzelf geen druk op. "Ik zit in een periode van mijn carrière waarin het vooral belangrijk is om te genieten. En dat doe ik ook, opnieuw op zo'n groot podium mogen spelen is geweldig. Maar onderschat me niet, ik kan nog steeds meedoen voor de prijzen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties