Cameron overleefde matchdarts tegen Edhouse: "Nooit opgegeven, ik wist dat een ommekeer nog mogelijk was"

David Cameron heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het PDC-WK. De 53-jarige Canadees was bij zijn debuut met 3-2 te sterk voor Ritchie Edhouse.

Cameron moest terugkomen van een 2-0 achterstand in sets om uiteindelijk nog met 3-2 te zegevieren. "Ik was ontgoocheld na de eerste twee sets. Maar toch heb ik niet opgegeven en ben ik blijven vechten. Ik had wat geluk dat Ritchie een aantal matchdarts miste, maar nadien begon ik zelf beter te spelen en kon ik alsnog de zege grijpen", aldus Cameron.

Een opmerkelijk moment tijdens de wedstrijd was een wesp die de hele tijd op de rug van Cameron zat. "Ik wist het niet, misschien was het wel een soort geluksbrenger. Het was alleszins zeer grappig toen ik dat hoorde."

Beste jaar

Cameron won eerder dit jaar de World Seniors Masters, door in de finale niemand minder dan Phil Taylor te verslaan. "Phil is natuurlijk niet meer de speler die hij ooit was, maar dat neemt niet weg dat het een grote titel was. Dit is het beste jaar uit mijn carrière, maar ik heb het gevoel dat ik nog beter kan."

Na de uitschakeling van Jeff Smith en Matt Campbell is Cameron nog de enige Canadees die overblijft op het PDC-WK. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Danny Noppert. "Ik ben fier dat ik Canada hier mag vertegenwoordigen en ga er alles aan doen om nog wat verder te geraken op dit WK."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties