Van Trijp heeft week vrijaf na stuntzege tegen Beaton: ''Sorry baas, ik kom deze week niet meer werken''

Danny van Trijp kende een droomdebuut op het WK Darts. De meest ervaren speler op het toernooi: Steve Beaton, werd met 3-0 verslagen.

Het leek wel alsof Van Trijp met net zo'n grote rugzak aan ervaring als Beaton aan de wedstrijd begon. "Ik wil mezelf hier bewijzen", aldus een trotse Van Trijp tegenover de aanwezige pers.

De darter uit Etten-Leur had vooraf al een gevoel dat er wel wat te halen viel tegen 'The Bronzed Adonis'. '' Vorig jaar had hij moeite met Fallon Sherrock, wat ik goed snap, en twee jaar terug verloor hij met 3-0 van Diogo Portela. Dus als je daarnaar kijkt, denk je wel: ‘Ik heb een kans’.''

De Nederlander eindigde als derde op de Challenge Tour Order of Merit. Omdat Scott Williams zichzelf in de top 64 heeft gespeeld, gaf die plek toch recht op een tourkaart en een plek op het WK. "Daar wil ik hem nog voor bedanken", zei hij lachend. "Daarom sta ik hier."

Volgend jaar treft Van Trijp wekelijks de grote jongens van de PDC. Een kans om zijn gezicht helemaal aan de wereld te laten zien krijgt hij in de tweede ronde tegen Jonny Clayton echter al.

Zijn overwinning zorgt er ook voor dat hij zich deze week niet meer op werk hoeft te melden. ''Als ik had verloren, had ik woensdag weer moeten werken. Dus: sorry baas! Ik kom deze week niet meer werken, maar ik denk dat hij wel gekeken heeft, haha. Ik ga lekker met m’n vriendin shoppen in Londen en dan voorbereiden voor vrijdag'', vertelde Van Trijp tegen het AD.

Lees meer over:
PDC Danny van Trijp WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties