Chisnall gaat er vandoor met titel op Hungarian Darts Trophy ondanks negendarter Humphries

Dave Chisnall heeft de Hungarian Darts Trophy op zijn naam geschreven. 'Chizzy' won in de finale met 8-7 van Luke Humphries, die de show wist te stelen met een negendarter tijdens de eindstrijd.

Chisnall en Humphries troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen in de finale van een Euro Tour-toernooi. Ook de vorige twee finales tussen de twee Engelsen waren een prooi voor Chisnall. Laatstgenoemde haalde de finale in Hongarije na zeges op Scott Mitchell, Rowby-John Rodriguez, Michael van Gerwen en Scott Williams, terwijl Humphries te sterk was voor Keane Barry, Martin Schindler, Luke Woodhouse en Gerwyn Price.

In de finale werd Chisnall in de eerste leg gebroken na een 170 finish van Humphries. In de zesde leg kwam de rebreak van Chisnall met een 12-darter. 'Cool Hand Luke' brak zijn landgenoot opnieuw in de elfde leg met een 12-darter en kwam daarmee op een 6-5 voorsprong.

Met een 9-darter maakte Humphries er daarna 7-5 van. Humphries kwam daarna echter met twee matige legs en liet Chisnall terugkomen tot 7-7. In de finale kreeg Humphries als eerste een matchdart, maar hij miste die op dubbel 12. Chisnall stond op 24 te wachten en wist wel de dubbel 12 te raken om de titel te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties