Van Gerwen uitgeschakeld door Chisnall op Hungarian Darts Trophy

Michael van Gerwen is bij de laatste acht van de Hungarian Darts Trophy gestrand tegen Dave Chisnall. Hierdoor zijn alle Nederlanders nu uitgeschakeld bij het Euro Tour-toernooi in het Hongaarse Boedapest.

Van Gerwen kwam mede dankzij een 12-darter nog wel 2-1 voor, maar zag de daaropvolgende drie legs naar Chisnall gaan doordat 'Chizzy' onder andere 63 en 56 wist uit te gooien.

In de achtste leg kreeg Van Gerwen een kans op de rebreak, maar de dubbel 18 werd gemist. Chisnall behield zijn break voorsprong via dubbel 7, alvorens 'Mighty Mike' de achterstand weer verkleinde tot 4-5 met een 76 finish. In de tiende leg mocht Chisnall het proberen af te maken, maar hij miste zijn eerste twee matchdarts. Van Gerwen kreeg nog twee kansen op de gelijkmaker, maar kon niet profiteren. Daarna was het 'Chizzy' die zijn vierde matchdart wel benutte voor een plek in de halve eindstrijd.

Bij de laatste vier gaat Chisnall het opnemen tegen Scott Williams. In een tegenvallende wedstrijd was de Engelsman met 6-5 te sterk voor Mike de Decker, die daardoor een kans misliep om zich te plaatsen voor de European Championship later dit jaar. De Belg moest hiervoor de halve finales halen omdat hij het laatste Euro Tour-toernooi in oktober mist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties