Humphries en Chisnall naar finale op Hungarian Darts Trophy

Luke Humphries en Dave Chisnall hebben zich zondagavond geplaatst voor de finale op de Hungarian Darts Trophy. Later op de avond gaan zij bepalen wie er vandoor gaat met de titel tijdens het twaalfde Euro Tour-toernooi van het seizoen.

Humphries was in de eerste halve finale met 7-4 te sterk voor oud-wereldkampioen Gerwyn Price. Ondanks liefst twintig gemiste pijlen op de dubbels wist Humphries een gemiddelde van 103 te noteren. Daarmee noteerde 'Cool Hand Luke' zijn vierde 100+ gemiddelde op rij tijdens het evenement in Boedapest.

Voor Humphries wordt het alweer zijn zesde Euro Tour-finale in 2023. Van de vijf voorgaande finales won Humphries er één en moest hij vier keer genoegen nemen met een tweede plaats.

Twee van die verloren finales waren tegen Chisnall, die nu dus opnieuw zijn tegenstander is. 'Chizzy', die bij de laatste acht Michael van Gerwen uitschakelde, won met 7-5 tegen Scott Williams. Laatstgenoemde kreeg in de twaalfde leg drie kansen om een beslissende leg af te dwingen, maar verzilverde zijn mogelijkheden niet. Chisnall benutte daarna zijn vierde matchdart voor een plek in de finale.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties