Chisnall mazzelt met zege op Joyce voor kwartfinaleplaats in Coventry

Dave Chisnall heeft zich op fortuinlijke wijze geplaatst voor de laatste acht op de World Grand Prix. Chizzy zag zijn tegenstander Ryan Joyce zeven matchdarts missen in de vierde set.

Chisnall had zijn handen vol aan Joyce, die in de eerste ronde al had gestunt tegen wereldkampioen Peter Wright. Joyce wist telkens razendsnel de dubbel te vinden om zijn legs te openen en had daardoor snel het initiatief te pakken.

Relentless won de eerste twee sets en kwam in de vierde set op een 2-1 voorsprong. Chisnall maakte toen gelijk via een 56 check-out, maar Joyce mocht vervolgens voor de wedstrijd gooien.

Met een dubbel in zijn eerste beurt en een 180'er in zijn tweede beurt leek de voormalig WK-kwartfinalist op weg naar de winst. De darter uit Newcastle miste echter vijf wedstrijdpijlen op tops en twee matchdarts op dubbel 10. Chisnall raakte daarna wel de dubbel 10 en dwong een beslissende set af.

Joyce leek meteen knakt en Chizzy kwam in de vijfde set voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met een 80 finish. Via dubbel 18 werd het 2-0, waarna de meervoudig major-finalist met een 13-darter de zege voor de poorten van de hel wist weg te slepen.

Speelschema World Grand Prix 2020

Vrijdag 9 oktober

Tweede ronde 

Ryan Joyce (88.22) 2-3 (91.37) Dave Chisnall (3-1, 3-2, 2-3, 2-3, 0-3)

Gabriel Clemens v Jeffrey de Zwaan

Gerwyn Price v Kim Huybrechts

Joe Cullen v Jonny Clayton

Plaats reactie

666

0 reacties