Speelschema vrijdagavond World Grand Prix 2020 met Huybrechts-Price en De Zwaan tegen Clemens | Dartsnieuws.com

Speelschema vrijdagavond World Grand Prix 2020 met Huybrechts-Price en De Zwaan tegen Clemens

De eerste vier kwartfinalisten op de World Grand Prix 2020 zijn bekend. Met Michael van Gerwen én Dirk van Duijvenbode staan er al twee Nederlanders bij de laatste acht, daar kan nog een Nederlander bijkomen.

Jeffrey de Zwaan komt namelijk vrijdagavond in actie op de World Grand Prix. De 24-jarige Leidschendammer speelt in de achtste finales tegen Gabriel Clemens. Een buitenkansje voor een nieuwe kwartfinaleplaats op een major voor The Black Cobra, want hij had zich eigenlijk niet geplaatst voor dit toernooi.

De Zwaan liep kwalificatie voor de World Grand Prix op het nippertje mis, maar mocht toch meedoen omdat Adrian Lewis en Stephen Bunting positief werden getest op het Coronavirus. Dat cadeautje werd in de eerste ronde uitgepakt met een 2-1 zege op Jamie Hughes. Over Clemens moet echter niet te licht gedacht worden. De Duitser zorgde voor een knappe zege op Nathan Aspinall in zijn eerste duel.

Mocht de Nederlander ook zijn tweede ronde winnen, dan wacht in de kwartfinale de winnaar uit de partij tussen Gerwyn Price en Kim Huybrechts. Dit affiche heeft alle ingrediënten voor een kraker. Een goede Huybrechts heeft al meerdere malen bewezen van de toppers te kunnen winnen. Bovendien zijn het twee gepassioneerde spelers, wat het entertainmentgehalte ook ten goede zal komen.

Dave Chisnall neemt het in zijn tweede ronde op tegen Ryan Joyce. Laatstgenoemde stuntte met een keurige straight sets overwinning op wereldkampioen Peter Wright in de eerste ronde. Chisnall imponeerde zelf met een sterke zege op Glen Durrant.

De laatste wedstrijd uit de tweede ronde van de World Grand Prix gaat tussen Joe Cullen en Jonny Clayton. Zij wonnen van respectievelijk Daryl Gurney en Ian White in de eerste ronde.

Speelschema World Grand Prix 2020

Vrijdag 9 oktober

Tweede ronde

20:10 Ryan Joyce v Dave Chisnall

21:10 Gabriel Clemens v Jeffrey de Zwaan

22:10 Gerwyn Price v Kim Huybrechts

23:10 Joe Cullen v Jonny Clayton

Speelschema vrijdagavond World Grand Prix 2020 met Huybrechts-Price en De Zwaan tegen Clemens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties