Chisnall na indrukwekkende wedstrijd langs Durrant, Cullen schakelt voormalig titelwinnaar Gurney uit

Dave Chisnall en Joe Cullen zijn door naar de tweede ronde van de World Grand Prix. Chisnall won in een een fantastische wedstrijd met 2-0 van Glen Durrant, terwijl Joe Cullen voormalig titelwinnaar Daryl Gurney uitschakelde.

Chisnall schoot uit de startblokken en leek de eerste set met 3-0 te gaan winnen, maar miste drie darts voor setwinst. Durrant sloeg meteen toe vanaf 97 en en brak Chizzy terug in de set. De leg daarna was het alsnog raak voor Chisnall, die de eerste set met 3-1 naar zich toe trok. In de eerste set noteerde de regerend runner-up een gemiddelde van 105 punten per beurt.

In de tweede set ging Chizzy opnieuw als een machine, waardoor het recordgemiddelde van Alan Warriner uit 2001 (106.45) serieus in gevaar kwam. Chisnall kwam op een 1-0 voorsprong door Durrant te breken, om de break vervolgens te verzilveren nadat Durrant een dart vanaf 135 op tops miste. Ook in de derde leg van de set schoot Chisnall met een 160 score en een 180 naar 161 toe, maar miste de achtste dart op een perfecte leg. Twee beurten later trok Chisnall alsnog aan het langste eind en won hij de partij met 2-0.

Ook Joe Cullen had weinig moeite met het format bleek al in de eerste fase van de wedstrijd. Mede door een 11-darter in de eerste leg wist Rockstar de eerste set gemakkelijk te winnen. Het spel van Gurney was nog niet om over naar huis te schrijven. Voor de pauze noteerde hij een gemiddelde van slechts 65 punten per beurt, dat hij mede te danken had aan een slecht percentage op de openingsdubbel.

Die pauze deed de Noord-Ier ongetwijfeld goed. De titelwinnaar in 2017 pakte een 2-0 voorsprong in zijn eigen set. Toch brak Cullen terug en maakte hij er 2-1 en later zelfs 2-2 van in de tweede set. Onder grote druk wist Gurney zijn eigen leg te behouden, nadat Cullen een matchdart miste op tops.

Superchin wist Cullen direct te breken, maar had in de daaropvolgende leg moeite met openen, waardoor Cullen terugbrak en bij een 1-1 gelijke stand aan de derde leg mocht beginnen. Die leg ging naar Cullen, maar Gurney maakte de leg daarna opnieuw gelijk. Uiteindelijk trok Cullen toch aan het langste eind door in de beslissende vijfde leg via tops de partij te winnen.

Speelschema World Grand Prix 2020

Woensdag 7 oktober

Eerste ronde

Brendan Dolan (91.32) 1-2 (86.91) Kim Huybrechts

Jonny Clayton (84.83) 2-1 (88.93) Ian White

Dave Chisnall (102.85) 2 - 0 (78.26) Glen Durrant

Daryl Gurney (82.09) 1 - 2 (92.01) Joe Cullen

Peter Wright v Ryan Joyce

Gerwyn Price v Jermaine Wattimena

Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v Chris Dobey

Jamie Hughes v Jeffrey de Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties