Ryan Joyce stunt met overwinning op Wright, Wattimena verliest in tweesetter van Price

Voor Jermaine Wattimena is de World Grand Prix voorbij. Gerwyn Price was met 2-0 te sterk voor The Machine Gun. Ryan Joyce zette een stunt neer in Coventry, door Peter Wright met dezelfde cijfers uit te schakelen.

Nadat Price veel dubbels miste om te openen kon Wattimena The Iceman al vroeg in de wedstrijd breken. Price brak direct terug, nadat Wattimena twee darts miste op de set. Price faalde namelijk niet vanaf 118, waardoor de stand in de set weer gelijk was getrokken door de Welshman. Een leg later had Wattimena moeite met openen, waardoor Price alsnog de eerste set wist te pakken.

In de tweede set lag het initiatief opnieuw bij The Machine Gun, die na vier legs opnieuw aan de bak mocht in een beslissende vijfde leg in een set. Wattimena mocht in de achtervolging doordat hij moeite had met openen in die leg, maar kreeg toch een kans vanaf 90. In plaats van de veilige keuze om te starten op de 20, begon Wattimena op de bull. De bull miste hij, waardoor hij geen dart kreeg om in de wedstrijd te blijven. Price maakte geen fout op dubbel 12, waardoor de overwinning naar de Welshman ging.

Ryan Joyce wist met solide spel te stunten tegen Peter Wright. Joyce kende een prima start in zijn partij tegen de regerend wereldkampioen. Relentless kwam op een 2-1 voorsprong in de eerste set en wist Wright via dubbel 16 te breken om de eerste set op het scorebord te zetten. Joyce speelde een goede eerste fase en noteerde een gemiddelde van 103 in de eerste set.

Het was aan Wright om zichzelf in de tweede set te herstellen, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Het werd 2-2 in de tweede set, waarmee Wright met zijn rug tegen de muur was gezet. Snakebite miste zeven darts om te openen en kreeg vervolgens twee darts om de tweede set te winnen. Deze miste de regerend wereldkampioen, waardoor Joyce met zijn tweede matchdart een plek in de tweede ronde veiligstelde.

Joyce liet een indrukwekkend percentage zien op de dubbels. Het dubbelpercentage van Relentless lag net iets onder de 70% bij de het openen van de legs, terwijl hij finishend een dubbelpercentage van 75% neerzette.

Speelschema World Grand Prix 2020

Woensdag 7 oktober

Eerste ronde

Brendan Dolan (91.32) 1-2 (86.91) Kim Huybrechts

Jonny Clayton (84.83) 2-1 (88.93) Ian White

Dave Chisnall (102.85) 2 - 0 (78.26) Glen Durrant

Daryl Gurney (82.09) 1 - 2 (92.01) Joe Cullen

Peter Wright (82.06) 0 - 2 (96.61) Ryan Joyce

Gerwyn Price (84.02) 2 - 0 (79.1) Jermaine Wattimena

Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v Chris Dobey

Jamie Hughes v Jeffrey de Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties