Huybrechts in driesetter langs Dolan, Clayton voor het eerst in drie pogingen naar tweede ronde World Grand Prix

Kim Huybrechts en Jonny Clayton zijn de eerste twee winnaars van de avond in Coventry. Huybrechts won met 2-1 van Brendan Dolan. Clayton versloeg Ian White met dezelfde cijfers.

Brendan Dolan kwam in een trage partij mede door een 110-finish op een 1-0 voorsprong in sets tegen Huybrechts. De set ging met 3-1 naar de Noord-Ier, die in 2011 na een legendarische wedstrijd verliezend finalist werd op dit toernooi.

In de tweede set gingen beide mannen tot het gaatje. Dolan stond klaar op dubbel 18, maar Huybrechts maakte geen fouten vanaf 65 om de tweede set naar zich toe te trekken.

Het initiatief in de wedstrijd schoof langzaam naar de Belg. In een beslissende derde set gingen de eerste twee legs met de darts mee.. Huybrechts kwam na het winnen van zijn eigen leg op 2-1 en dwong Dolan om in zijn eigen leg 161 uit te gooien om in leven te blijven. Dat lukte niet voor The History Maker, die zijn bijnaam te danken heeft aan de negendarter die hij gooide in de editie van 2011. Zijn derde pijl belandde in de enkele bull, waardoor Huybrechts zijn plek in de tweede ronde via tops veiligstelde.

Ook in de tweede partij van de avond moest een derde set beslissing brengen. Waar beide mannen in het begin nog veel moeite hadden met het openen van een leg, werd het niveau naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter.

In de eerste leg werd White meteen gebroken door Clayton en dat gaatje kwam White ook niet meer te boven in de eerste set. De Welshman won de set met 3-1 en wist voor het eerst in drie jaar een set te winnen tijdens de World Grand Prix.

De tweede set ging met dezelfde cijfers naar White. Bij een 1-1 tussenstand in de tweede set wist Diamond een break te plaatsen, waardoor hij op een 2-1 voorsprong kwam in de tweede set. In zijn eigen leg maakte hij vervolgens geen fouten, waardoor een derde set beslissing moest brengen.

Die set werd slecht begonnen door White, waardoor Clayton hem al meteen wist te breken. Bij een 2-0 voorsprong in de set kreeg The Ferret al drie matchdarts, die hij allemaal miste. Een leg later was het alsnog raak voor Clayton, die de wedstrijd met een 106-finish wist te winnen.

Speelschema World Grand Prix 2020

Woensdag 7 oktober

Eerste ronde

Brendan Dolan (91.32) 1-2 (86.91) Kim Huybrechts

Jonny Clayton (84.83) 2-1 (88.93) Ian White

Dave Chisnall v Glen Durrant

Daryl Gurney v Joe Cullen

Peter Wright v Ryan Joyce

Gerwyn Price v Jermaine Wattimena

Nathan Aspinall v Gabriel Clemens

Simon Whitlock v Chris Dobey

Jamie Hughes v Jeffrey de Zwaan

Plaats reactie

666

0 reacties