Speelschema woensdagavond World Grand Prix 2020 met twee Nederlanders, Wright en Price

De World Grand Prix 2020 gaat woensdagavond verder met de resterende duels uit de eerste ronde. Door positieve coronatests van Adrian Lewis en Stephen Bunting worden er negen in plaats van acht wedstrijden gespeeld.

Lewis had dinsdag eigenlijk moeten aantreden tegen Chris Dobey op de World Grand Prix. Daar ging dus een streep doorheen en Simon Whitlock werd in allerijl opgeroepen als vervanger. Maar aangezien Whitlock eerst een coronatest moest ondergaan, werd het geplande duel verplaatst naar woensdag. Jeffrey de Zwaan neemt de plek in van Bunting. Diens partij tegen Jamie Hughes was al ingepland op de woensdagavond.

Dat betekent dus dat er woensdag twee Nederlanders in actie komen op het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Coventry. Jermaine Wattimena neemt het namelijk op tegen titelfavoriet Gerwyn Price. Voor de darter uit Westervoort wordt het zijn derde deelname aan dit evenement. Vorig jaar haalde Wattimena nog de kwartfinale op de World Grand Prix door onder meer van Peter Wright te winnen.

Wereldkampioen Wright verschijnt ook op het podium tijdens de tweede toernooidag. De 50-jarige Schot kruist de degens met debutant Ryan Joyce. Kim Huybrechts maakt na een jaar afwezigheid zijn rentree op de World Grand Prix. De Antwerpenaar speelt tegen Brendan Dolan in de eerste ronde.

Kraker van de avond is de ontmoeting tussen Glen Durrant en Dave Chisnall. Zij troffen elkaar vorig jaar nog in de halve eindstrijd van dit toernooi. Toen werd het 4-1 voor Chisnall, die uiteindelijk in de finale verloor van Michael van Gerwen.

Voormalig toernooiwinnaar Daryl Gurney opent tegen Joe Cullen. De winnaar van deze partij neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar uit het duel tussen Ian White en Jonny Clayton.