Cullen ziet meer kans op verrassingen tijdens World Grand Prix: 'Gelijk openen zorgt voor extra druk bij tegenstander'

De World Grand Prix is bij uitstek het toernooi van de verrassingen. Dat blijkt ook tijdens deze editie, want in de eerste ronde werden al zes van de acht seeds uitgeschakeld.

Dat is toe te schrijven aan het format van dit toernooi. Legs moeten met een dubbel begonnen worden en bovendien wordt er met setsysteem gespeeld. Factoren die spelers minder gewend zijn en dus voor meer spektakel kunnen zorgen.

Joe Cullen was in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van één van de geplaatste spelers. The Rockstar versloeg Daryl Gurney, in 2017 nog toernooiwinnaar op de World Grand Prix.

Volgens de Engelsman maakt het bij dit toernooi niet echt uit tegen welke tegenstander je speelt. ''Natuurlijk kan je een voorkeur hebben bij de loting, maar met dubbel-in heeft iedereen een goede kans'', zegt Cullen tegen Sky Sports.

''Dat zag je woensdagavond ook. Wie had nou verwacht dat Ryan Joyce van Peter Wright zou winnen? Ryan was telkens met zijn eerste of tweede pijl open en dat zorgt alleen maar voor extra druk bij je tegenstander'', zo verduidelijkt hij.

De voormalig EK-halvefinalist was bovendien niet ontevreden over zijn vertoonde spel tegen Gurney. ''Ik was de hele wedstrijd in controle. Het was een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Krzysztof Ratajski. Michael domineerde die partij, maar Krzysztof bleef aanhaken. Daryl (Gurney, red.) deed min of meer hetzelfde'', aldus Cullen over zijn partij tegen de Noord-Ier.

Lees meer over:
PDC Joe Cullen World Grand Prix

Plaats reactie

666

0 reacties