Chisnall pakt eindzege op Belgian Darts Open in Wieze

Dave Chisnall heeft de eerste editie van de Belgian Darts Open op zijn naam geschreven. 'Chizzy' was na een Engelse finale te sterk voor Andrew Gilding.

Chisnall had zich voor de finale geplaatst na zeges op Jelle Klaasen, Nathan Aspinall, José de Sousa en Danny Noppert. Gilding wist achtereenvolgens Simon Whitlock, Dimitri van den Bergh, Niels Zonneveld, Martin Schindler en Jonny Clayton te verslaan.

Chisnall kwam dankzij een 86 finish in de vijfde leg voor het eerst op voorsprong in de finale. Een tweede break volgde in de elfde leg via dubbel 1, waarmee de meervoudig major-finalist op 7-4 kwam. Gilding knokte zich nog terug tot 7-6, alvorens Chisnall de partij besliste met een 15-darter.

Het is voor Chisnall zijn derde eindzege op de Euro Tour. De 42-jarige darter uit St. Helens won eerder de German Darts Championship (2013) en Danish Darts Open (2019). De Engelsman heeft nu zestien PDC-titels op zijn naam staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties