Deelnemersveld voor World Grand Prix 2022 compleet met onder meer Van Gerwen, Noppert en Van Duijvenbode

De 32 deelnemers voor de World Grand Prix zijn bekend. Van 3 tot en met 9 oktober wordt het jaarlijkse dubbel-in dubbel-uit toernooi gespeeld in het Engelse Leicester.

Drie Nederlanders mogen de reis maken naar de World Grand Prix. Michael van Gerwen is met zijn derde plek op de wereldranglijst als enige geplaatst bij de loting. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode behoren tot de ongeplaatste spelers.

Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zijn de twee Belgen in het deelnemersveld. De line-up wordt aangevoerd door nummer één van de wereld Gerwyn Price.

De titelverdediger op de World Grand Prix is echter een andere Welshman, namelijk Jonny Clayton. 'The Ferret' is dit jaar de nummer zeven van de plaatsingslijst. Ook wereldkampioen Peter Wright en Michael Smith, James Wade, José de Sousa en Rob Cross behoren tot de top acht geplaatste spelers.

Zij worden bij de loting gekoppeld aan de spelers tussen plek negen tot en met zestien op de wereldranglijst of de zestien Pro Tour Qualifiers.

Deelnemers World Grand Prix 2022

Top-8 geplaatste spelers

1. Gerwyn Price

2. Peter Wright

3. Michael van Gerwen

4. Michael Smith

5. James Wade

6. José de Sousa

7. Jonny Clayton

8. Rob Cross

Verdere PDC Order of Merit Qualifiers

Gary Anderson, Danny Noppert, Luke Humphries, Joe Cullen, Dirk van Duijvenbode, Dave Chisnall, Dimitri van den Bergh, Nathan Aspinall

Pro Tour Qualifiers

Damon Heta, Ryan Searle, Martin Schindler, Krzysztof Ratajski, Andrew Gilding, Chris Dobey, Gabriel Clemens, Daryl Gurney, Adrian Lewis, Madars Razma, Stephen Bunting, Kim Huybrechts, Martin Lukeman, Callan Rydz, Brendan Dolan, Ross Smith

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties