Emotionele Chisnall na zege op Belgian Darts Open: 'Paar sterfgevallen gehad in de familie, dus dit is voor hen'

Dave Chisnall heeft zondagavond het Belgian Darts Open gewonnen. Chizzy versloeg in de finale Andrew Gilding met 8-6.

Voor Chisnall is het, na het German Darts Championship in 2013 en het Danish Darts Open in 2019, zijn derde toernooizege op de European Tour. "Het is heel bijzonder. Elk toernooi dat je wint is speciaal, maar dit betekent nog meer na een persoonlijk zwaar jaar", aldus een emotionele Chisnall.

"We hebben immers een aantal sterfgevallen gehad in de familie, dus dit is voor hen. Vorig jaar had ik een verschrikkelijk jaar, maar ik kom terug en er komen meer trofeeën in mijn kast", zegt de 41-jarige Engelsman.

Geen verrassing

Chisnall was niet geheel verrast door deze toernooizege. "Ik zeg al een paar weken dat dit eraan zit te komen en dit weekend gebeurde het. De finale was een van die wedstrijden waarin we allebei te hard probeerden om een groot toernooi te winnen. Gelukkig voor mij ging die dubbel 19 voor de wedstrijd erin en kwam het niet tot een beslissende leg, ik ben zo blij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties