Chisnall start met zege aan PDC Home Tour; Dekker verliest eerste duel

Dave Chisnall is zijn deelname aan de PDC Home Tour met een 5-2 overwinning op Scott Waites gestart. Chizzy wierp een prima gemiddelde van 102.76.

De meervoudig major-finalist werd in de eerste leg gebroken door Waites, maar pakte het initiatief terug met twee 14-darters. Chisnall brak zijn landgenoot opnieuw in de zesde leg met een 50 check-out en trok daarna de winst over de streep met een 13-darter.

Waites herstelde zich even later met een 5-1 zege op Jonathan Worsley, waardoor Scotty 2 Hotty nog zicht heeft op groepswinst. Tussendoor had Worsley met 5-4 gewonnen van Jan Dekker. De Nederlander maakte een 1-4 achterstand ongedaan, maar kwam vervolgens tekort in de beslissende leg.

Elke avond werken vier darters een poule af, waarbij elke wedstrijd over best of 9 legs wordt gespeeld. De poulefase duurt 32 dagen. Elke groepswinnaar gaat door naar de tweede fase van de competitie.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Zondag 19 april
Groep 3

Dave Chisnall (102.76) 5-2 (95.91) Scott Waites
Jan Dekker (80.36) 4-5 (86.11) Jonathan Worsley
Scott Waites (96.84) 5-1 (83.56) Jonathan Worsley
Dave Chisnall v Jan Dekker
Jan Dekker v Scott Waites
Jonathan Worsley v Dave Chisnall

Lees meer over:
PDC Jan Dekker PDC Home Tour

Plaats reactie

666

0 reacties