Chris Dobey kegelt Dimitri van den Bergh uit World Grand Prix

De Belgen zijn al snel klaar op de World Grand Prix. In navolging van Mike de Decker werd ook Dimitri van den Bergh dinsdagavond in de eerste ronde van het toernooi in Leicester uitgeschakeld.

Dobey speelde een prima wedstrijd tegen de Belg. 'Hollywood' noteerde een gemiddelde van 91, wat met het dubbel-in dubbel-uit meer dan degelijk is. Bovendien wist de Engelsman in alle legs binnen zijn eerste beurt de openingsdubbel te raken. Bij Van den Bergh lag dat percentage op 80 procent.

De eerste set was met 3-2 een prooi voor Dobey, die met een 14-darter toesloeg in de vijfde leg. De regerend Masters-kampioen kwam daarna op 2-0 in de tweede set via een 70 finish en een 16-darter. Van den Bergh vocht zich terug naar 2-2, maar kende vervolgens een zeer slordige vijfde leg. Dobey profiteerde en trok de winst in twee sets naar zich toe.

Ryan Searle wist zich dinsdagavond bij de laatste zestien te scharen door Damon Heta met 2-1 in sets te verslaan. In deze wedstrijd bleken de openingsdubbels doorslaggevend.

In 77 procent van de legs was Searle met zijn eerste pijl open. Bij Heta lag dat percentage maar op 15 procent. De eerste set werd nog gewonnen door Heta, maar de winst ging uiteindelijk met 2-1 in sets naar 'Heavy Metal'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties