Chris Mason kritisch op Van Gerwen: "Hij is veel te wisselvallig''

Voor Michael van Gerwen is het European Championship op een ontgoocheling uitgedraaid. De 34-jarige Nederlander ging in de kwartfinales met 10-6 onderuit tegen Gian van Veen.

Van Gerwen had een ronde eerder nochtans indruk gemaakt tegen Ricardo Pietreczko. "Maar dat is net het probleem met Van Gerwen de laatste maanden, hij is veel te wisselvallig", zegt Chris Mason, afgelopen weekend aan de slag als analist bij de Britse zender ITV 4.

"Soms komt hij er dan nog mee weg, maar als zijn tegenstander - zoals nu ook met Gian van Veen - een hoog niveau haalt, dan zie je toch dat het regelmatig misloopt."

Er was Mason ook nog iets anders opgevallen. "Er was nauwelijks contact tussen beide Nederlanders, dat vond ik best vreemd. Misschien is het omdat Michael de druk van een opkomende landgenoot voelt, ik weet het niet, maar het viel wel op."

Mason was overigens vol lof over Van Veen. "Hij toont al het hele jaar zijn talent op de Pro Tour en dit toernooi bevestigde al het goede dat we al van hem zagen. Hij blijft altijd rustig onder de omstandigheden en lijkt klaar voor een grote toekomst."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties