Clayton geeft titelverdediger Price pak slaag in finale World Grand Prix

Jonny Clayton heeft de World Grand Prix 2021 op zijn naam geschreven. The Ferret kon amper missen in de finale en gaf titelverdediger Gerwyn Price met 5-1 klop.

Voor Clayton is het zijn derde grote titel van het seizoen nadat hij eerder jaar de eindzege pakte tijdens de Masters en de Premier League Darts. Deze eindzege is echter zijn eerste major-titel die ook voor de wereldranglijst meetelt. Hij maakt met deze titel een sprong van de veertiende plek naar de zevende plaats op de PDC Order of Merit.

Clayton won de eerste set met 3-1 en trok vervolgens de tweede set met 3-2 naar zich toe na een 14-darter in de vijfde leg terwijl Price op dubbel 10 stond te wachten.

Een fabelachtige set bracht The Ferret op een 3-0 voorsprong in sets. Price won de eerste leg van set drie met een 15-darter, maar vervolgens gooide Clayton achtereenvolgens 170 en 164 uit terwijl Price op een dubbel stond. The Iceman maakte daarna 2-2 in de derde set en stond 'gewoon' op dubbel 10 na twaalf pijlen in de vijfde leg, echter was het Clayton die er opnieuw met de buit vandoor ging dankzij een 13-darter.

De vierde set ging wel naar Price, maar zijn hoop op een comeback werd direct aan diggelen gegooid door zijn landgenoot. Met een 12-darter en een 110 finish pakte Clayton de vijfde set met 3-1. The Ferret maakte het vervolgens in stijl af in de zesde set met drie 15-darters om de beker omhoog te mogen tillen in Leicester.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties