Clayton is eindelijk een winnaar geworden: 'Het grote verschil is vertrouwen'

Jonny Clayton zorgde dit jaar voor sensatie in de Premier League Darts. De Welshman won bij zijn debuut meteen dit prestigieuze toernooi.

Clayton blikt bij Red Dragon Darts voldaan terug op zijn eindzege. "Bijna niemand gaf me op voorhand enige kans, dan is het wel leuk om het ongelijk van al die mensen te bewijzen. Vorig jaar won ik samen met Gerwyn Price de World Cup of Darts. Die zege zal altijd speciaal blijven omdat het mijn eerste grote tv-titel was en vooral omdat het de allereerste keer was dat Wales de World Cup of Darts won."

"Toch steekt de Premier League-zege erbovenuit", vervolgt Clayton. Dat toernooi heeft zo'n enorme uitstraling en je neemt het individueel op tegen de allerbeste spelers ter wereld. Het is sowieso de grootste titel uit mijn carrière."

Vertrouwen

Clayton is pas het laatste jaar volledig doorgebroken in de PDC. "Het grote verschil is vertrouwen", zegt de 46-jarige Welshman. Ik wist altijd al dat ik het kon maar vroeger dacht ik teveel na tijdens wedstrijden. Nu trek ik me niets aan van wat mijn tegenstander doet, ik focus enkel op mijn eigen spel."

'The Ferret' werkt nog steeds naast het darten. "Ik werk al sinds mijn zestiende en wil dat blijven doen. Ik ben nooit iets anders gewoon geweest en het neemt ook de druk van het darten weg. Ik heb darts altijd gezien als een hobby en dat is het nog steeds. Die wedstrijden zijn ook een echte uitlaatklep voor mij want het grootste trainingsbeest ben ik zeker niet'', besluit hij lachend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties