Clayton over bijnaam: 'Ik dook met rugby altijd naar de grond alsof ik een fret was' | Dartsnieuws.com

Clayton over bijnaam: 'Ik dook met rugby altijd naar de grond alsof ik een fret was'

Jonny Clayton was te gast in de Autocomplete Challenge van de PDC. In deze rubriek worden vragen gesteld aan de speler die vaak op Google over de darter worden gesteld.

Zo was één van de vragen over het rugby-verleden van Clayton. "Ik herinner me dat ik een veteranenwedstrijd speelde voor spelers van boven de veertig en vroeger was ik altijd een enorm fitte speler. Maar eenmaal begonnen aan die partij kwam ik erachter dat ik er geen energie meer voor had. Daarmee kwam er ook meteen een einde aan mijn rugby-carrière.''

Een andere vraag ging over het werk van Clayton. De Welshman werkt nog steeds als stukadoor naast zijn loopbaan als darter. Dat wil de Masters-kampioen voorlopig nog blijven doen.

"Ik heb er lang en diep over nagedacht en besloot nog niet te stoppen met mijn werk. Ik geniet van wat ik doe en het werkt. Het haalt mijn gedachten van het darten af. Ik raak heel snel uitgekeken op dingen."

Tot slot werd er gevraagd naar de oorsprong van zijn bijnaam The Ferret. ''Het is door rugby. Je speelt tot je negentiende bij de jeugd en dan ga je naar je senior niveau. Ik was echter nog een lichtgewicht. De andere spelers namen me allemaal in de maling. Mijn positie was scrumhalf en ik dook altijd naar de bal alsof ik een fret was. Dat bleef vervolgens hangen.''

Lees meer over:
PDC Jonny Clayton

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties