Clayton pakt zijn tweede weektitel in Premier League Darts na superfinale

Jonny Clayton heeft donderdagavond de weektitel gewonnen tijdens de achtste speelweek van de Premier League Darts. In Birmingham won The Ferret in de finale met 6-1 van James Wade. Het is voor de Welshman zijn tweede weektitel, nadat hij begin februari de beste was in Liverpool.

Clayton rekende af met Michael Smith (6-1) en Peter Wright (6-4) op weg naar de finale, terwijl Wade te sterk was voor Michael van Gerwen (6-2) en Joe Cullen (6-2). In de finale was Wade echter geen partij voor een ontketende Clayton.

De Welshman noteerde in de finale een gemiddelde van liefst 111, tegenover 'maar' 84 voor Wade. Clayton kwam al snel op een 2-0 voorsprong, voordat Wade met een 96 finish op het scorebord wist te komen. Het bleef bij die ene leg voor de Engelsman, want daarna was het The Ferret die vervolgens een 12-darter, twee 15-darters en een 86 finish wierp voor de winst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties