Clayton verslaat Van Gerwen-beul Rock en wint voor tweede keer Austrian Darts Open

Jonny Clayton heeft de Austrian Darts Open gewonnen. 'The Ferret' was in de finale met 8-6 te sterk voor Josh Rock, die in de halve eindstrijd nog Michael van Gerwen met 7-0 had uitgeschakeld.

Het is voor de Welshman zijn tweede triomf in Oostenrijk. Eerder was Clayton in 2018 ook al de beste op de Austrian Darts Open in Premstätten.

Clayton ontsnapte in de tweede ronde nog aan uitschakeling tegen Jelle Klaasen (6-5), maar rekende daarna af met Damon Heta (6-4), Joe Cullen (6-3) en Daryl Gurney (7-6) voor een finaleplaats. In de halve eindstrijd scheerde Clayton opnieuw langs de rand van de afgrond. Gurney miste twee matchdarts om 'The Ferret' uit te schakelen.

Het was een hoogstaande finale tussen Clayton en Rock, die allebei een gemiddelde van 101 wisten te noteren. Een sleutelpunt in de wedstrijd was de 12-darter van Clayton in de derde leg, waarmee hij Rock wist te breaken.

In de vijfde leg volgde nog eens een 12-darter voor een break, maar die tweede break werd teruggepakt door Rock. De Noord-Ier slaagde er echter niet in om die andere opgelopen break goed te maken en zag dat de eindzege uiteindelijk naar Clayton ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties