Rock geeft Van Gerwen met 7-0 pak slaag en treft Clayton in finale Austrian Darts Open

Michael van Gerwen heeft een gevoelige nederlaag geleden in de halve finales van de Austrian Darts Open. 'Mighty Mike', winnaar van de laatste twee edities in Oostenrijk, kreeg met liefst 7-0 klop van Josh Rock.

Vrijwel niets lukte bij Van Gerwen, die slechts drie scores van 140 of hoger noteerde in zeven legs. Ook miste hij al zijn acht pijlen op de dubbels. Het finishen ging Rock juist uitstekend af met zeven uit tien.

Rock brak Van Gerwen al meteen tweemaal in de beginfase zonder dat Van Gerwen een pijl op de dubbel kreeg. De eerste kansen van 'Mighty Mike' kwamen zelfs pas in de vijfde leg, maar ze werden alle vier gemist.

Zijn Noord-Ierse tegenstander wierp daarna 46 uit voor een 5-0 voorsprong. In de zesde leg liet Van Gerwen nog eens twee kansen onbenut, waarna Rock deze missers afstrafte met een 60 check-out.

In de zevende leg kreeg Van Gerwen nog twee kansen om de eer te redden, maar ook deze mogelijkheden waren niet aan hem besteed. Rock zette vervolgens met een 50 finish een pijnlijke 7-0 eindstand op het scorebord.

In de finale staat Rock tegenover Jonny Clayton. De Welshman knokte zich tegen Daryl Gurney terug van een 6-3 achterstand en versloeg 'Superchin' met 7-6 nadat Clayton eerder twee matchdarts overleefde in de twaalfde leg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties