Clemens vol vertrouwen na bereiken kwartfinale WK Darts: "Ik denk dat ik gevaarlijk kan zijn voor Price"

Gabriel Clemens heeft Duitse dartsgeschiedenis geschreven op het WK Darts. Hij versloeg Alan Soutar met 4-1 in de laatste 16 en zal in het nieuwe jaar terugkeren naar Alexandra Palace.

Clemens zei dat hij de wedstrijd tegen Soutar voor zijn gevoel volledig onder controle had. "Maar ik liet de legs hier en daar op de dubbels liggen. Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik op een of andere manier zou kunnen verliezen," verklaarde de 'German Giant' in een interview met Sport1.

Met een break op dubbel 8 wist de Duitser de belangrijke vierde set naar zich toe te trekken. "Je wilt gewoon doorgaan. Mogelijkheden voor jezelf creëren. Gelukkig miste hij toen ook een belangrijke pijl en pakte ik mijn kans."

In de kwartfinale wacht Clemens een bijzondere uitdaging in de vorm van Gerwyn Price. De Duitser is ontspannen over deze wedstrijd: "Ik zorg goed voor mezelf. Ik heb drie goede wedstrijden gespeeld. Als ik weer kan presteren en er op de juiste momenten toesla, dan denk ik dat ik hier en daar gevaarlijk kan zijn voor Price. En dan zien we wel."

"Ik weet dat ik geen capriolen uit kan halen, hij doet meestal ook niet. Het is allemaal heel redelijk. Dus ik hoop dat het een goede wedstrijd wordt, een snelle wedstrijd. Ik vind het niet erg om nog een dag terug te komen," voegt hij ter afsluiting toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties