Crabtree heeft duidelijk doel voor ogen: "Rest van het jaar ervaring opdoen om klaar te zijn voor Q-School"

Cameron Crabtree is een 19-jarig Engels talent. Begin dit jaar won hij al een toernooi op de Challenge Tour in de tussenstand staat hij zesde.

Crabtree probeerde begin dit jaar ook een Tour Card te veroveren. "Ik bereikte er de tweede fase, maar jammer genoeg liep het dan mis. Ik ben echter niet bij de pakken blijven zitten en heb mijn focus dan maar verlegd naar de Challenge Tour", zegt Crabtree tegenover Weekly Dartscast.

"Op de Challenge Tour won ik dan al snel een toernooi en dat is vooral omdat ik mijn gemiddelde serieus heb opgetrokken", vervolgt Crabtree. "Ik gooide onlangs nog 115 gemiddeld tijdens een wedstrijd, maar vooral mijn dubbelpercentage is veel beter dan vroeger."

Tour Card

Crabtree begon dit jaar met één grote ambitie. "Een toernooi winnen, maar dat is dus al gelukt", lacht hij. "De rest van het jaar wil ik vooral ervaring opdoen om volgend jaar een nieuwe gooi naar een Tour Card te doen. Het zijn vaak lange dagen op de Challenge Tour, met twee toernooien per dag, maar het helpt me om de hele dag mijn concentratie te blijven behouden."

Lees meer over:
PDC Challenge Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties