PDC laat Premier League-avond in België voorlopig nog links liggen: "Is nog niet voor de onmiddellijke toekomst"

De PDC kondigde onlangs aan dat het format van de World Cup of Darts dit jaar verandert. Over dat en meer gaf CEO Matt Porter meer uitleg bij Weekly Dartscast.

Begin deze maand werd de UK Open afgewerkt, traditioneel een bijzonder populair toernooi bij de fans. "Ik weet dat verschillende fans graag nog zo'n toernooi met open loting op de kalender zouden hebben. Maar dat gaan we niet doen, we willen net het unieke karakter van de UK Open behouden", zegt Porter.

Op de World Cup of Darts worden vanaf dit jaar alleen nog koppelwedstrijden afgewerkt. "Hier hebben we wel geluisterd naar de fans", aldus Porter. "Er was een duidelijke vraag om de enkelwedstrijden te laten vallen en uiteindelijk leek ons dat ook het beste. Het toernooi zal nu nog leuker zijn om te volgen."

Premier League

Darts is de laatste jaren bijzonder populair geworden in België, er wordt daar dan ook al stiekem gedroomd van een Premier League-speeldag. "Maar dat is nog niet voor de onmiddellijke toekomst", zegt Porter. "Het is geweldig om te zien hoe darts aan populariteit groeit in Belgi¨¨e en we volgen het zeker op. Maar een Premier League-speeldag in het buitenland organiseren is niet zo eenvoudig. Sky Sports beslist ook mee, zij zijn gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, en elke speeldag in het buitenland kost veel geld. We houden het dus voorlopig bij Nederland en Duitsland."

Lees meer over:
PDC Matt Porter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen