Cross droomt van meer succes: "Wil dit jaar nog major winnen, volgend jaar ga ik voor nummer-één-positie op wereldranglijst''

Rob Cross won afgelopen weekend voor het eerst in zijn carrière een toernooi van de European Tour. 'Voltage' versloeg in de finale van de European Darts Grand Prix Luke Humphries met 8-6.

Cross snakt naar meer succes. "Ik wil heel graag ook een major winnen dit jaar. Ik zeg je nu ook dat het gaat lukken", zegt de 32-jarige Engelsman tegenover Daily Star.

"Maar mijn grootste ambitie is terugkeren naar de top vier van de wereldranglijst (Cross staat momenteel vijfde). Dat is mijn doel voor het einde van het jaar. Ik wil terug in die top vier, mezelf daar terug vestigen, en als ik dat kan doen, dan ga ik volgend jaar voor de nummer één."

Leren

Cross voelt zich opnieuw goed in zijn vel. "Het spel is goed, alles is goed," zegt hij. "Ik geniet nu meer dan ooit van het darten. Na het winnen van de wereldtitel (2018) moet je omgaan met de druk, je moet nog veel meer leren."

"Ik heb eigenlijk het gevoel dat ik dat nu heb gedaan. Ik kan mezelf zijn en hopelijk kan ik beter presteren en nog meer gaan winnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties