Cross leeft eindelijk weer op: 'Was lange tijd mezelf niet en liep de hele tijd te klagen'

Rob Cross begint komend weekend met veel vertrouwen aan de Grand Slam of Darts. De voormalige wereldkampioen won vorige maand nog de European Championship.

Cross kende een belabberd 2020, maar komt stilaan opnieuw boven water. "Ik stond vorig jaar met weinig plezier aan het bord en genoot er dan ook totaal niet van. Ik was mezelf niet en liep de hele tijd te sakkeren. Nu voel ik me opnieuw goed in mijn vel en ben ik klaar om de komende majors sterk te presteren", aldus 'Voltage' bij The Darts Show podcast.

Geen onderschatting

De 31-jarige Engelsman treft in de groepsfase van de Grand Slam of Darts naast zijn landgenoot James Wade ook nog de Welshman Jim Williams en de Kroaat Boris Krcmar. "Op papier lijkt dat misschien niet de allermoeilijkste groep, maar ik ga het toch niet onderschatten. Krcmar heb ik dit jaar op de Pro Tour al mooie dingen zien doen en ook Williams bewees in het verleden al tot wat hij allemaal in staat is."

Volgende maand staat het WK op het programma, een toernooi dat Cross in 2018 nog won. "Ik wil daar nu nog niet teveel aan denken. Ik bekijk het toernooi per toernooi en eigenlijk zelfs wedstrijd per wedstrijd, dat werkt het beste voor mij."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties