Cross maakt indruk met tweede hoogste gemiddelde ooit op Masters: "Maar spreek me niet over de Premier League, ik ben er gewoon niet klaar voor"

Rob Cross heeft zich op imposante wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Masters. 'Voltage' versloeg Gary Anderson met 10-6 en treft nu Michael van Gerwen.

Cross liet een gemiddelde van 112.32 noteren, Anderson deed daar overigens niet veel voor onder met 111.17. "Ik heb echt genoten van deze wedstrijd en stond er op de momenten dat het moest. Gary speelde ook geweldig, het is duidelijk dat hij hard aan het trainen is om opnieuw de aansluiting te maken met de wereldtop."

'Stom toernooi'

In aanloop naar de Masters liet Cross zich ontvallen dat hij de Masters maar een stom toernooi vindt. "Dat heb ik gezegd omdat ik het een oneerlijk toernooi vind. Acht spelers hebben de voorbije weken twee World Series-toernooien mogen spelen en konden daardoor matchritme opdoen. De andere spelers liggen sinds het WK al bijna een maand stil. Daar klopt ergens iets niet."

Cross staat momenteel zesde op de wereldranglijst, maar een uitnodiging voor de Premier League, nee, daar zit hij niet op te wachten. "Ik snap ook niet waarom je me dat blijft vragen", zegt de 32-jarige Engelsman. "Ik ben er momenteel gewoon niet klaar voor om aan dat toernooi mee te doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties