Cross trainde amper de voorbije maanden: 'Na het overlijden van mijn grootvader was ik alle motivatie kwijt'

Drie jaar geleden werd Rob Cross bij zijn debuut meteen wereldkampioen bij de PDC. De intussen 30-jarige Engelsman komt stilaan terug in vorm na een mindere periode.

Cross bereikte dit jaar wel de finales van de World Series maar voor de rest was het een mager jaar. "Na het overlijden van mijn grootvader eerder dit jaar (overleden aan corona, red.) heb ik lange tijd amper getraind. Ik kon de motivatie niet vinden om er opnieuw voor te gaan en dat uitte zich natuurlijk ook in mijn resultaten. Pas de laatste paar weken, mede door de snelle opeenvolging van toernooien, begin ik terug vorderingen te maken", aldus Cross bij Online Darts.

"Mijn worp was lange tijd veel te verkrampt, op de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals gooide ik echter opnieuw veel meer ontspannen. Ik kijk dan ook uit naar het komende WK. Alleen al als ik de naam Alexandra Palace hoor verschijnt er een lach op mijn gezicht. Het is logischerwijs het toernooi waar ik de beste herinneringen aan bewaar. Ik voel me stilaan klaar om opnieuw voor een knalprestatie te zorgen", besluit 'Voltage'.

Lees meer over:
PDC Rob Cross

Plaats reactie

666

0 reacties