Cross verrassende winnaar EK Darts na zege op Van Gerwen

Rob Cross heeft voor de tweede keer in zijn carrière de titel gepakt op het EK Darts. Voltage was in de finale met 11-8 te sterk voor Michael van Gerwen.

Voor de finale was al bekend dat een oud-winnaar de beker omhoog mocht tillen in Salzburg. Cross had het toernooi eerder gewonnen in 2019, terwijl Van Gerwen van 2014 tot en met 2017 de titel had gepakt.

Cross had het meeste energie over in de finale, waarin Van Gerwen een vermoeide indruk maakte. Het niveau was dan ook niet goed van beide finalisten. Cross gooide 92.71 gemiddeld, tegenover 93.66 voor Van Gerwen.

Van Gerwen miste in de vierde leg drie pijlen om op 3-1 te komen. Cross maakte via dubbel 9 2-2 en pakte daarna de voorsprong met een 123 finish. De Engelsman kwam vanaf dat moment ook niet meer op achterstand. Van 3-2 liep hij uit naar een 9-4 voorsprong.

Even werd het nog spannend. Van Gerwen knokte zich terug tot 7-9 en kreeg zelfs nog vier kansen op 8-9. Die miste hij allemaal, waarna Cross via dubbel 4 voor de 10-7 aantekende. Even later pakte Cross in de negentiende leg de titel met een 11-darter.

Voor Cross is het zijn eerste major-titel sinds 2019, toen hij ook het EK Darts op zijn naam schreef. Dat jaar zegevierde hij ook op de World Matchplay, terwijl hij in 2018 het WK won.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties