Cuming onbevreesd voor debuut op PDC-WK: "Maakt me niets uit tegen wie ik speel, ik heb van niemand schrik"

Mal Cuming maakt op vrijdag 16 december zijn debuut op het PDC-WK. De 46-jarige Australiër neemt het in de openingsronde op tegen Alan Soutar.

Cuming was er in 2019 bij op het BDO-WK (verloren in de voorronde tegen Justin Thompson), maar het PDC-WK beleefde hij voorlopig alleen nog maar voor de buis. "Mijn favoriete WK-moment is de negendarter die Kyle Anderson gooide in de openingsronde van het PDC-WK 2014 tegen Ian White. Zeker omdat toen ook zijn broer in de zaal zat en ze samen dat prachtige moment konden beleven. Ik kijk er zelf enorm hard naar uit om in Alexandra Palace te mogen spelen, hopelijk is het publiek heel luidruchtig en kiezen ze mijn kant", zegt Cuming tegenover Tungsten Tales.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Geen schrik

In zijn openingswedstrijd neemt Cuming het op tegen Alan Soutar. "Ach, die loting maakte me eigenlijk niets uit, ik wil het tegen iedereen opnemen en heb van niemand schrik. Dat mag ook niet als je aan een WK begint."

Cuming wordt in Londen vergezeld van zijn vrouw en manager. "En heel Australië steunt me vanop het thuisfront. Mijn hoofddoel op het WK is de openingsronde doorkomen en daarna zien we wel verder."

Lees meer over:
PDC WK Darts Mal Cuming

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties