Lukeman maakt dit jaar WK-debuut: "Had zelfs nog gehoopt om als reekshoofd te starten"

Martin Lukeman is er dit jaar voor het eerst in zijn carrière bij op het PDC-WK. De 37-jarige Engelsman neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Nobuhiro Yamamoto.

Lukeman behaalde pas begin vorig jaar zijn Tour Card, maar is inmiddels al opgeklommen naar de 41e plaats op de wereldranglijst. "Begin dit jaar was mijn doel om mijn Tour Card veilig te stellen. Het was echter al snel duidelijk dat dit ging lukken en nadien kon ik mijn focus verleggen op kwalificatie voor de majors. Ik had zelfs nog gehoopt om de top 32 te bereiken en zo reekshoofd te zijn op het WK, maar dat is me net niet gelukt", zegt Lukeman tegenover Tungsten Tales.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

'Smash' begint op zaterdag 17 december aan zijn WK. "Ik kijk er enorm naar uit. Het is de droom van iedere speler om minstens één keer een WK te mogen spelen. De sfeer in Alexandra Palace lijkt me geweldig, daar ga ik echt van genieten."

Schindler

Indien Lukeman zijn openingswedstrijd wint wacht in de tweede ronde een duel met 29e reekshoofd Martin Schindler. "We hebben dit jaar al vaak tegen elkaar gespeeld, meestal in Duitsland waar hij de steun van het thuispubliek had, hopelijk heb ik nu de fans op mijn hand. Maar eigenlijk is dat toekomstmuziek, laat me eerst maar die openingswedstrijd tot een goede einde brengen, dat is het belangrijkste.''

Lees meer over:
PDC WK Darts Martin Lukeman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties