Darts keert terug op Lakeside met WDF-WK

De World Darts Federation (WDF) gaat het WK van deze bond organiseren op Lakeside, de wereldberoemde dartstempel in Frimley Green.

De beste spelers van het WDF-systeem gaan van zaterdag 1 tot en met zondag 9 januari 2022 de strijd met elkaar aan voor de wereldtitel. Het toernooi wordt uitgezonden door Eurosport.

Van 1978 tot en met 2019 werd het BDO-WK op Lakeside gespeeld. Grote namen als John Lowe, Eric Bristow, Phil Taylor, John Part, Raymond van Barneveld en Martin Adams wisten daar één of meerdere wereldtitels te veroveren. In 2019 werden Glen Durrant (heren), Mikuru Suzuki (dames) en Leighton Bennett (jeugd) de laatste winnaars van het WK op Lakeside.

Het deelnemersveld voor het WDF-WK gaat bestaan uit 48 heren en 24 dames. Bovendien worden vanaf de komende editie ook de halve finales van het jeugdtoernooi op televisie uitgezonden.

Enkele spelers zijn al geplaatst voor Lakeside na het winnen van rankingtoernooien in 2020. Zo zijn bij de heren Wayne Warren, Ross Montgomery en Jim Williams al gekwalificeerd. Bij de dames zijn Mikuru Suzuki, Aileen de Graaf en Beau Greaves al zeker van een startplek.

Lees meer over:
PDC Lakeside WDF

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties