Van den Bergh: 'Als ik het publiek kan gelukkig maken, dan maakt mij dat gelukkig'

Dimitri Van den Bergh is recent verhuisd naar Engeland. 'The DreamMaker' woont daar in hetzelfde huis als collega-darter Damon Heta.

Van den Bergh heeft zich de verhuis nog niet beklaagd. "Ik heb dit gedaan in functie van mijn carrière, ik wil immers mijn potentieel ten volle benutten. Het vele reizen kostte telkens veel tijd en energie, nu kan ik die vrijgekomen tijd benutten door extra te trainen", aldus Van den Bergh bij The Darts Show.

"Ik hou zoveel van deze sport dat extra trainen zeker geen opoffering is", vervolgt de 26-jarige Belg. "Ik wist altijd al dat ik het wou maken als professioneel darter, eigenlijk heb ik nooit aan een andere job gedacht. Als ik het publiek kan gelukkig maken, dan maakt mij dat gelukkig."

Trainen met Heta

Van den Bergh deelt in het Engelse Leicester een huis met de Australiër Damon Heta en diens vrouw. "We trainen vaak samen en de tussenstand in onderlinge wedstrijdjes is ongeveer gelijk", lacht Heta. "Mij geeft het alleszins een boost om hem zo te zien presteren, en zeker als ik hem dan op training weet te verslaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties