Dartscommentator Dawson schuift vijf spelers naar voren om in de gaten te houden tijdens Masters

Komend weekend staat met de Masters de eerste major van het nieuwe seizoen op het programma. Dartscommentator Dan Dawson kijkt uit naar de prestaties van onderstaande vijf spelers.

Dawson begint met Michael van Gerwen. "Nu hij niet langer nummer één van de wereld is zal hij willen tonen dat hij toch nog steeds de beste is. Er vallen geen rankingpunten te winnen op de Masters maar een overwinning zou toch een belangrijk signaal zijn naar de concurrentie."

"Ik kijk ook enorm hard uit naar hoe Gerwyn Price gaat presteren. Kan hij de extra druk aan nu hij ook de nieuwe nummer één op de wereldranglijst is?"

Eerste major voor Ratajski?

Als derde noemt Dawson misschien een verrassende naam. "Krzysztof Ratajski liet op het WK opnieuw zien waartoe hij in staat is. Hij haalt al lange tijd een bijzonder hoog niveau, alleen kwam het er vaak niet helemaal uit op televisietoernooien. Ik verwacht echter dat het niet al te lang meer zal duren voor hij een major wint."

Als laatste twee namen schuift Dawson Glen Durrant en Ian White naar voor. "Durrant won vorig jaar de Premier League maar verdween daarna, mede door een covid-besmetting, wat van het voorplan. Hij zal er zeker op gebrand zijn om iedereen eraan te herinneren dat hij nog steeds tot de top behoort. White daarentegen won nog nooit een major maar heeft er wel de kwaliteiten voor. Om een of andere reden komt het er echter meestal niet uit op televisietoernooien. Dat er nog een plaats beschikbaar is voor de Premier League zal misschien wel een extra motivatie zijn voor hem."

Lees meer over:
PDC Masters

Plaats reactie

666

0 reacties