'Voormalig publieksvijand' Price in harten gesloten door fans: 'Dit betekent heel veel voor mij'

Jarenlang werd Gerwyn Price beschimpt door het publiek tijdens de televisietoernooien, maar langzamerhand werden de prestaties van The Iceman steeds meer gewaardeerd.

Maandagavond kwam de ultieme erkenning van de fans. Price werd door de fans verkozen tot PDC Fans' Player of the Year. Een verkiezing waar iedereen op een speler een stem kon uitbrengen. De nieuwe wereldkampioen won de verkiezing met ruim 32 procent van de stemmen.

''Deze prijs betekent alles voor mij. Ik heb het publiek tweeenhalf jaar lang tegen mij gehad, maar dit betekent alles. Ik heb het afgelopen seizoen erg goed gespeeld, maar ik had niet verwacht dat de fans op mij zouden stemmen. Dit kan ik erg waarderen'', zegt Price tegenover de PDC.

De huidige nummer één van de wereld was de grote winnaar van de speciale awards-uitzending met vier awards. Price werd ook verkozen tot PDC Player of the Year, Pro Tour Player of the Year en werd door zijn collega-darters gewaardeerd met de titel PDPA Players' Player of the Year.

''Dat de andere topdarters op mij hebben gestemd is een teken van respect dat ik wellicht heb verdiend voor de manier waarop ik heb gespeeld in de afgelopen twaalf maanden'', aldus de Welshe darter.

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties