Dartscommentator enthousiast over evolutie damesdarts: 'Kloof tussen de top en de rest wordt steeds kleiner'

Abigail Davies geeft regelmatig commentaar tijdens de PDC Women's Series. Ze was verheugd over het niveau tijdens de voorbije Women's World Matchplay.

Davies werkt voor Sky Sports en was in het programma Love the Darts te gast om te praten over de Women's World Matchplay. "Het toernooi was een groot succes. Er waren enkele jonge speelsters zoals Katie Sheldon en Chloe O'Brien aanwezig, zij zijn de toekomst van de sport. Daarnaast vond ik het ook heel belangrijk dat er vijf verschillende nationaliteiten waren", zegt Davies.

Kloof wordt kleiner

"De steun van de PDC voor het damesdarten is geweldig", vervolgt Davies. "Door de Women's Series krijgen de dames nu veel meer mogelijkheden en stijgt ook het niveau. Als je ziet dat topspeelsters zoals Mikuru Suzuki en Deta Hedman zich zelfs niet wisten te plaatsen voor de Women's World Matchplay, dan weet je genoeg. Het toont dat het niveau in de breedte alleen maar beter wordt. De kloof tussen Lisa Ashton-Fallon Sherrock en de rest wordt steeds kleiner, en dat is niet omdat Lisa en Fallon minder goed presteren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties