Dartscommentator Pearson (52) plotseling overleden

De Engelse dartscommentator Nigel Pearson is vrijdag plotseling op slechts 52-jarige leeftijd overleden.

Pearson was sinds 2006 bij dartstoernooien werkzaam voor Sky Sports, de Engelse uitzendgemachtigde. Voor zijn werkgever was hij actief als commentator en deed hij geregeld interviews met spelers na afloop van een wedstrijd. Afgelopen weekend deed Pearson nog commentaar voor de livestream van de PDC tijdens de Players Championship-toernooien in Barnsley.

De PDC reageerde bij monde van algemeen directeur Matt Porter zeer bedroefd op het nieuws over het overlijden van Pearson.

"We zijn allemaal ontzettend geraakt door dit nieuws. We brengen onze condoleances aan iedereen die hem heeft gekend. Nigel was een graag geziene gast in de dartswereld en in andere sporten. Zijn unieke manier van verslaggeving werd door iedereen zeer gerespecteerd. Hij zal enorm gemist worden", aldus Porter.

Pearson gaf samen met wijlen Sid Waddell commentaar tijdens de historische eerste negendarter van Raymond van Barneveld op het WK Darts van 2009.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties