Op deze dag in … 2018: Hopp wordt jongste winnaar ooit van een Euro Tour-toernooi

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 15 april 2018.

Op deze dag zorgde Max Hopp voor de grootste titel van een Duitse darter ooit bij de PDC. In Saarbrücken gooide de toen 21-jarige Hopp zich naar de winst op de German Darts Open, waarmee hij de jongste winnaar werd van een Euro Tour-toernooi.

Lees ook

The Maximiser begon het toernooi met een 6-1 overwinning op Zoran Lerchbacher, waarna hij in de tweede ronde voor de eerste verrassing zorgde door Peter Wright met 6-4 uit te schakelen. Vervolgens rekende Hopp ook af met Benito van de Pas (6-4), Joe Cullen (6-4) en Rob Cross (7-6).

De voormalig jeugdwereldkampioen stond in de finale tegenover Michael Smith. Smith had in de eindstrijd een 5-2 en 7-6 voorsprong, maar moest zich in de beslissende leg gewonnen geven. Met een schitterende 121 finish op de bull zorgde Hopp voor een groot feest bij het aanwezige Duitse publiek.

Lees meer over:
PDC Max Hopp European Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties