Dartssport is bezig aan evolutie: ''Het niveau in de breedte is gestegen''

De afgelopen World Matchplay stond bol van de verrassingen. Zo wist er van de top vier van de plaatsingslijst niemand de kwartfinales te bereiken.

Voor Matthew Edgar, zelf voormalig profdarter en tegenwoordig actief als analist, was dat geen verrassing. "Vroeger zag je het vaak gebeuren dat een lager geplaatste speler die van een topspeler wist te winnen de volgende ronde meteen onderuit ging. Ditmaal zagen we dat enkel bij Brendan Dolan, die na zijn zege tegen Michael van Gerwen vervolgens kansloos onderuit ging tegen Damon Heta."

"Maar de andere spelers bevestigden hun stunt door ver te geraken in het toernooi. De tabel lag open, maar ze begonnen niet te zweven."

Edgar zag nog een positief punt aan de snelle uitschakeling van de top vier. "Voor de fans was het verfrissend om eens andere spelers te zien. Zeker nadat ze in de Premier League wekelijks dezelfde acht spelers in actie zagen."

"Het niveau is niet hoger dan ooit, maar het niveau in de breedte is wel gestegen", zegt Edgar. "Kijk maar naar de voorbije majorwinnaars. Andrew Gilding won de UK Open, Chris Dobey de Masters, Ross Smith het EK...vroeger zag je dat veel minder dat zo'n lager gerangschikte spelers een major wonnen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties